Magyar-Molnár Pálinkaház

Szombathely, Temesvár u. 15. Telefon: 20/319 6075

Magyar-Molnár Pálinkaház

Szombathely, Temesvár u. 15. Telefon: 20/319 6075

Magyar-Molnár Pálinkaház

Szombathely, Temesvár u. 15. Telefon: 20/319 6075

Kapcsolat

Magyar-Molnár Pálinkaház

Cím: 9700 Szombathely,
Temesvár utca 15.
Telefon: +36-20/319-6075
E-mail:
idopont@mmpalinka.hu
webshop@mmpalinka.hu
További információk

Bérfőzésre bejelentkezés: + 36-20/319-6075-ös telefonszámon, az üzemben személyesen vagy az idopont@mmpalinka.hu email címen.

Pálinkarendelés: honlapunk Webshop menüpontjában vagy a webshop@mmpalinka.hu email címen. 

Kérdés esetén forduljon a tulajdonosokhoz:

Kövessen minket a Facebookon is!

Nyitva tartás

Nyitva tartás

Nyitva tartás:

  • hétfőtől péntekig 7:00-től 18:00 óráig

Parkolás:

  • az üzem udvarán ingyenesen biztosított


Bérfőzés

A főzőmester bemutatkozása

A főzőmester bemutatkozása

Kedves Látogató!

Magyar József vagyok.

Szombathelyen a Nagy Lajos Gimnáziumban érettségiztem. Ezt követően Budapesten a Kertészeti Egyetem Tartósítóipari Karán, borász szakon 1974 és 1979 között folytattam egyetemi tanulmányaimat, és lettem okleveles tartósítóipari mérnök.

1979-ben első munkahelyemen, a Badacsonyvidéki Pincegazdaság Vas megyei Üzemegységénél kezdtem el dolgozni. Itt találkoztam "élőben" először pálinkafőzdével és igazi jó magyar kisüsti pálinkával. A cégnek Vas megyében több mint 20 pálinkafőző üzeme működött ekkor (Szombathely, Viszák, Őriszentpéter stb.), melyeket később privatizáltak. Láttam és emlékszem az akkori állapotokra, többször megfordultam ezekben az üzemekben, ismertem a készterméket is.

Fiatal mérnökként kezdtem el magam is cefréket készíteni – többségében Szombathelyen főzettem ki őket –, és némi keresetkiegészítésként a TIT felkérésére oktattam pálinkafőzdei dolgozókat.

1982 és1984 között szakmérnöki oklevelet szereztem a Kertészeti Egyetemen.

Közben családom betársult egy kőszegi nagy szőlőtelepítésbe, és innen indulva több mint 20 évig a magán borászkodás is életünk része lett, ebből fakadóan pedig a törkölypálinkával ismerkedtem meg igazán behatóan.

1990 és 2009 között családunk kertészeti vállalkozás keretében dísznövénytermesztéssel foglalkozott.

2010-ben izzott fel ismét a "pálinka-téma", ekkor vőmmel közösen vettünk részt egy igen jól sikerült kisüsti főzésen, szerintem ekkor fertőztem meg igazán Miklóst is ezen szenvedéllyel.

Közben angol nyelvvizsgát tettem, és elvégeztem a Pannon Egyetemen a pálinkafőző üzem vezetéséhez szükséges képzést. Az élet úgy hozta, hogy a szakmai gyakorlatot is kiváló helyen sikerült megszereznem, hiszen Lukácsházán több mint 20 ezer liter pálinkát főztem a tulajdonosok támogatásának köszönhetően.

Számos "extra" pálinkát/párlatot készítettem már (málna, eper, som, kökény, birsalma, gránátalma) állítólag egészen jó minőségben.

Különös büszkeség számomra, hogy pálinkafőző üzemünk nagyszüleim 1941-ben épült házának a teljes felújítása során jött létre. Minden részletet megőriztünk, ami a múltat idézi, és csodáljuk, hogy az akkori mesterek mekkora szaktudással építették meg az ingatlant.

A hagyományokhoz csatlakozik a XXI. század innovációja: a Müller-féle egyutas, aromatornyos modern lepárlóberendezés.

 

Kedves Látogató!

Személyesen is szívesen állok rendelkezésére! Kérem látogasson meg minket, és főzesse pálinkáját a mi üzemünkben!

Magyar József
pálinkafőző-mester
Vissza az előző oldalra!
Magyar-Molnár Pálinkaház - Magyar